Goda fikastunder i Göteborg

Den härliga staden Göteborg har inte bara massvis med trevliga restauranger, det finns gott om konditorier och caféer också. Gillar man att gå ut och ta en fika finns det flera måsten när man besöker staden, och att välja bland de drygt 150 olika caféerna som finns bara inne i stadskärnan är inte helt lätt. Lyxiga kaffebönor eller magiska bakelser, vad vill du ha?

Med fokus på bra kaffe

I Göteborg finns det flera caféer och konditorier som älskar att servera kaffe i absolut toppklass. Vissa har till och med sina egna rosterier och kan servera kaffe gjort på unika kaffebönor. Är man en av dom som tycker att kaffe är den godaste drycken som finns ska man absolut passa på att leta reda på ett sådant när man besöker staden. Upplev kaffe från alla världens hörn och låt dig häpnas över smakskillnaderna som finns från böna till böna.

Moderna fik med specificerad meny
Allt fler fik väljer att rika in sig på olika nischer, så som RAW-food eller bröd bakat på surdeg. Det finns även en rad olika caféer som serverar gröna rätter, det vill säga sådant som är bakat och tillagat av lokalproducerade och miljömärka varor. Allt detta är på modet idag, och för att lyckas driva ett café i en stad som Göteborg gäller det att man presterar på topp och strävar efter utveckling varje dag.

Klassiska konditorier
Att gå på kondis är minst lika mysigt som det låter. I ombonade miljöer kan man ha en härlig stund med goda och vackra bakelser eller nybakta kanelbullar med något gott att dricka till. Även dessa finns det gott om i Göteborg, och chansen att man hittar ett nytt smultronställe är stor!

Fika på distans

Har man ingen möjlighet att besöka staden kan man istället skicka ett tårtogram för att uppvakta någon som bor eller befinner sig där. Detta sker i samarbete med lokala konditorier och är ett bra alternativ för den som vill fira någon på distans. Välj en smarrig födelsedagstårta med grädde och marsipan eller en matig smörgåstårta, fyll i adress och önskat leveransdatum så kommer du garanterat att göra någon väldigt glad. Att skicka ett tårtbud är både snabbt och enkelt. Det finns mycket att välja på och det är heller inte särskilt dyrt.

Det finns många möjligheter att äta gott i Göteborg, oavsett om man letar efter vällagad mat eller gott fika. Fyll på med energi i någon av stadens kaffebarer eller njut av en lång fika i ett klassiskt och mysigt konditori.