De 5 bästa spa i Göteborg

Spa är ett sätt att koppla av på, få energi, rekreation, upplevelse och återhämtning. Att boka in dig på ett spa över dagen eller flera dagar är inte fel! Det passar året om och du kan åka med din käresta, med en nära vän eller helt själv. Det är helt upp till dig på vilket sätt du vill njuta av spa hotell i Göteborg. I Göteborg och i dess omnejd finns det flera olika alternativ när det kommer till spa. Det finns de som erbjuder dag-spa, spa över en weekend eller spa över en helg. Du kan själv bestämma vad du vill att din spaweekend ska innehålla och om det ska vara med behandlingar, boende, mat och så vidare.  Vilka spa som är allra bäst, det är en smaksak, men här kommer fem av dem som vi tycker allra bäst om.

Om du vill besöka ett spa som finns mitt i centrala Göteborg, så ska du boka Upper House Spa – Hotell Gothia Towers.  Detta spa finns i Hotell Gothia Towers mittersta torn på artonde och nittonde våningen. Detta spa erbjuder hamam, massage och olika behandlingar. Det finns även en pool med glasgolv. Detta spa ger dig även en riktigt fin utsikt över staden Göteborg.

I Haga, så finns det som kallas för Hagabadet. Det är den äldsta badanläggningen i Göteborg. Detta är ett spa med bastu, relax, behandlingar samt att du får tillgång till ett gym. I samma byggnad hittar du även Pure Bistro & Wine, som är en en raw food-restaurang.

I Göteborgs gamla posthus, där även Clarion Hotel Post ligger hittar du Skönhetsfabriken. Här finns det en relaxavdelning, personlig träning samt att du har ett gym. Utöver vanliga spa behandlingar så kan du även få hår och naglar fixade.

Sankt Jörgen Park Resort, är både ett hotell och ett spa. Här kan du genomgå en sparitual, bada i isande källor, få olika behandlingar och mycket mer. Utöver detta så kan du träna utomhus på deras hinderbana, eller slå ett par golfrundor på golfbanan.

Om du beger dig till Hisingen, så hittar du Arken. Här får du varma källor, japanska behandlingar och mycket mer. Det finns tvagningsceremonier, tysta rum, sköna behandlingar och mycket mer. Det går bra att åka hit över dagen, eller stanna kvar för flera dagars lugn och ro. Restaurangen erbjuder mat som är både närproducerad och ekologisk.

Detta var de fem bästa som finns i Göteborg, men vi vill även passa på att tipsa om två andra ställen, som du hittar en bit från stan. Dels har du Säröhus, som ligger på Särö i en mycket vacker omgivning. Här kan du få massage, behandlingar och mycket mer. I Stenungssund, så finner du Stenungsbaden, som ligger vackert bredvid vattnet. Om du har möjlighet att ta dig ännu längre utanför Göteborg, så rekommenderar vi gärna även Asia Spa som ligger i Varberg. Här finns sköna behandlingar, varma källor, ljusterapi, arombastu och mycket mer. Hit går att åka över dagen, eller så stannar du över på Stadshotellet, som ligger i samma byggnad.