De 5 bästa nattklubbarna i Göteborg

Gå på nattklubb, det är något många har som nöje, både sommar och vinter. Men vilka är då de fem bästa nattklubbarna i Göteborg? Självklart är det en smaksak, beroende på om du vill ha färgglada drinkar, rockmusik, dansgolv med housemusik och så vidare. Här ska vi försöka ta upp fem olika sorters nattklubbar med olika inriktningar så att alla kan hitta något som passar!

En nattklubb, som är väl värd ett besök är Yaki Da, som ligger på Storgatan 47. Här finns det fyra våningar, fyra dj:s samt flera barer. Detta är en plats för alla och många avslutar gärna sin kväll på denna klubb. Yaki-Da är även öppet onsdagar som kan vara ett alternativ till helgen, Det är dessutom blandade musikstilar på de olika dansgolven.

Om du vill besöka stadens äldsta gayklubb, så ska du besöka Gretas, som ligger på Drottninggatan 35. Här finns nog troligen Göteborgs gladaste gäster och mängder av partysugna! Här spelas musik, från 70-talet och framåt och mängder med Schlager. Föredrar du mer modern musik, som house, r’n’b, så finns det med!

En klassisk nattklubb, som finns längst upp på Avenyn är Park Lane. Detta är känt som stället som aldrig sover och det är ofta fullt med ös! Hit kommer i stort sett alla! Bland annat har det ryktats om att det var här som Håkan Hellström kom och partade efter den sista konserten på Ullevi förra sommaren. Även Carl XVI Gustaf sägs ha varit här och druckit gin och tonic. Det finns flera återkommande dj:s och bland dessa ser vi bland annat Niclas Jingryd och Peter Siepen.

Kultur och nöje, sedan 1920-talet återfinns på Pustervik. Det brukar dock vara olika klubbar i gamla biolokalerna som renoverats. soulklubbar, indieklubbar, houseklubbar och countryklubbar är bara ett axplock vad Pustervik kan erbjuda!

En annan trevlig klubb, med två ingångar, en för nattklubben och en till dit där artister brukar uppträda är Sticky Fingers. Till Sticky kan du komma redan på torsdagen, då det är klubb Total. Då är det en mix med rockfunk, pop, hiphop och house. Fredagar brukar vara mer rockbetonad och lördagar viks för funk och house. Nere i källaren finns det gott om hårdare former av rock!

Detta var bara ett fåtal av alla nattklubbar som Göteborg erbjuder. Det finns så klart flera andra trevliga ställen att besöka. Bland dessa hittar du Valand, Lou Lou, Bon Bon Barm Tranquilo, Henriksberg, Push och Hard Rock Café, bara för att nämna några.