De 5 bästa hotellen i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och här finns det gott om hotell att välja mellan. Men hur vet man då vilket hotell som är det bästa? En god vägledning i detta fall är Tripadvisor, eller Trivago, där gäster själva fått sätta betyg på boendet. Dock är det ju även en smaksak samt att det även kan handla om storleken på din plånbok. Som tur är så erbjuder Göteborg att från vandrarhem till extremt exklusiva hotell, så du har mycket att välja på. Här i vår artikel tar vi upp vad vi tycker är de fem bästa hotell i Göteborg just nu.

Ett hotell som kommit långt upp på flera listor, är Gothia Towers. Hotellet ligger i samma hus som Svenska Mässan och mitt emot har du Liseberg! Hotellet i sig har en elegant bar, trevliga runt och en riktigt fin utsikt över Göteborg! Detta hotell är även Europas största och har 1200 rum fördelat på tre torn. Det finns en femstjärnig del i hotellet, som heter Upper House och det är denna del som många är riktigt förtjusta i.

Ett annat hotell som kommer i toppen, om gäster själva får bestämma är Avalon Hotel, som har 101 rum och sviter på sju våningar. Detta hotell har nominerats så väl som att det har mottagit flera olika priser. Hotellet drivs av Svenska Stadshotell samt att det är ett fristående medlemshotell i Nordic Hotels & Resorts.

Ett hotell som stod klart 1950 och som än idag håller hög klass är Elite Park Avenue. Detta hotell ligger på Avenyn, nära Poseidon. Detta hotell var en gång i tiden Sveriges första hotell med badrum och heltäckande mattor i alla rum. Dessutom har Evert Taube dekorerat väggarna i Parks stora balsal. Hotellet har 317 rum och är fyrstjärnigt!

Ett mysigt hotell i 1800-tals stil är Hotel Royal, som byggdes 1852. Än idag finns dessa inredningsdetaljer kvar. Detta är Göteborgs äldsta hotell och är idag familjeägt. De erbjuder sex olika rumstyper och 76 rum varav alla är unikt inredda! Allt för att bevara historien på rätt sätt!

För dig som vill kombinera boende med spa, så rekommenderar vi Sankt Jörgen Park. Detta hotell ligger cirka 10 minuter från stan. Här finns det både spa, sport club och golf! De har även flera olika restauranger. Alla sviter har en egen terrass. Hotellet erbjuder även möjlighet att spela tennis, badminton och innebandy.

Dessa hotell var bara ett axplock av vad Göteborg har att erbjuda i boendeväg! Du som vill boka ett hotell i Göteborg, kan antingen kontakta hotellet direkt, via telefon eller deras hemsida. Sedan finns det även gott om olika hotellsajter, där du dels kan jämföra olika hotell mot varandra, men även boka till bästa pris. Glöm bara inte att kolla av sajtens villkor och regler när det gäller bokning och betalning, så att du inte får en överraskning.