5 bästa museer i Göteborg

Gillar du att gå på museum? Då kan vi glädja dig med att Göteborg har gott om dessa och det finns flera olika museer att besöka. Du kan hitta utställningar om det mesta i denna stad. Det är inte alltid så enkelt att plocka ut de allra bästa museerna, då det handlar om vad du är intresserad av och vad du vill lära dig mer om. Vi tar här upp fem av de bästa just nu, men passar även på att nämna flera andra som även de är väl värda ett besök.

En plats som nästan är mer än bara ett museum är Universeum.  Det är egentligen mer av ett vetenskapscentrum. Här handlar det inte bara om att titta på utställningar utan man kan även vara med och testa saker, uppleva saker och experimentera. Det finns utställningar som handlar om rymden, havets dödliga djur, det finns en regnskog och en teknikverkstad samt mycket mer. Här går det åt minst en hel dag för att se och upptäcka allt!

Om du gillar konst, så ska du besöka Göteborgs Konstmuseum.  Här återfinns en av Europas främsta konstsamlingar och målningarna är från 1400-talet fram till idag. Det finns både internationell konst så väl som nordisk och det är både fasta och tillfälliga utställningar.

Gillar du fordon av olika slag så finns det två museer du inte ska missa. Dels har du Aeromuseum, som är ett flygmuseum. Det ligger insprängt i en försvarsanläggning som en gång i tiden var hemlig. I detta museum är det inte heller bara att titta, utan du får röra, testa, pilla och upptäcka saker. Ett annat fordonsinspirerat museum är Göteborgs spårvägsmuseum, där du får lära dig allt om just dessa!

Två andra museer, med djur av olika slag är Göteborgs naturhistoriska museum, som visar vilda djur från hela världen och du kan komma att se elefanter, blåvalar, krokodiler med mera i uppstoppat skick. Om du mer gillar havets djur, så är det Sjöfartsmuseet Akvariet som du ska besöka. Här får du veta allt som är värt att veta om hav, sjöfart och fiske.

Göteborgs museer består förutom av de vi nämnt, som visst blev fler än fem förövrigt av Elyseum, Sjöfartsmuseet, Nostalgicum, Idrottsmuseet, Medicinhistoriska museet, Radiomuseet, Håkan Hellströms museum, Fiskemuseet, Hasselblads center, Kortedala museum samt ett par till. Ofta på sommaren kan du få inträde till flera av de stora museerna för ett mycket lågt pris. Så passa på då att besöka så många av dem som du kan.